Η Allianz πρωτοπορεί και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Εκτύπωση

Το 2013 η Allianz επένδυσε συνολικά 400 εκατομμύρια ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σύμφωνα με τον David Jones, επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος του ομίλου.

Το συνολικό ποσό που έχει επενδύσει η Allianz Capital Patners –συγκεκριμένα– στις ΑΠΕ ανέρχεται πλέον στα €1,7 δισ., ενώ το χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει 42 αιολικές φάρμες σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία και Σουηδία, συν 7 αιολικά πάρκα σε Ιταλία και Γαλλία.

Οι εν λόγω εγκαταστάσεις ανήκουν 100% στην Allianz, η δυναμικότητά τους ξεπερνά τα 1.000 μεγκαβάτ και όλες μαζί μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ηλεκτροδότησης 500.000 ευρωπαϊκών νοικοκυριών – «ταυτόχρονα, δε, να παράγουν και καλές αποδόσεις για τους ασφαλισμένους πελάτες μας» επισημαίνει, απόλυτα ικανοποιημένος, ο κ. Jones.

 

Πηγή: nextdeal.gr